top of page
Search

Iepazīsti Madonas novada muižas - arī Lubānas!

Šovasar ieplāno Madonas novada muižu apceļošanu! Vai zināji, ka Madonas novadā ir 12 muižas, kas atvērtas tuvāku un tālāku ciemiņu uzņemšanai?

Sākoties vasaras tūrisma sezonai, līdz pat vēlam rudenim, ceļotājus aicināsim iepazīt mūsu muižu stāstus un tajās piedāvātās atpūtas iespējas. Tevi gaida: ainaviskas pastaigas pa senajiem muižu parkiem; izzinoši vietējo gidu stāsti; izstāžu zāļu un muzeju kolekciju apmeklējumi; vīnu degustācijas un muižkungu cienīgas maltītes; pasākumu un privātu viesību apmeklējumi; tālākiem ciemiņiem - nakšņošana vidē ar vēstures akcentu pieskārieniem.

Vasaras gaitā, katru mēnesi īpašāk izcelsim 2 līdz 3 mūsu novada muižas. Pastāstīsim par katras muižas tūrisma piedāvājumu, sagatavosim nelielus video ieskatus, piedāvāsim vienas dienas tūrisma maršrutus, kuros būs iekļauta izceltā muiža un interesantākās apkārtnes tūrisma vietas.

Muižu iepazīšanas stāstus sāksim jau maijā, kā pirmie būs Cesvaines Pils/ Cesvaine Palace un Dzelzavas muižu stāsti. https://www.visitmadona.lv/lv/jaunumi?fu=read&id=1017

Ērtākai ceļošanai, iesakām izmantot interaktīvo Madonas novada tūrisma karti. Tajā ir izveidota arī atsevišķa sadaļa "Muižas un pilis". Starp citu, karte piedāvā arī maršruta plānošanas iespējas (atverot objekta aprakstu, jāievēlas zaļā podziņa "Sākt maršrutu"). https://www.visitmadona.lv/lv/turisma-karte



Comments


bottom of page